Specialistische technieken      (vanaf) € 40,00
Alle behandelingen zijn op maat gemaakt. Per persoon wordt gekeken wat voor behandeling nodig is en wat er gemaakt of geplaatst wordt, rekening houdend met de specifieke klachten en behoeften van de klant.

Orthese 
Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconenmateriaal. Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voetonderzoek gedaan.

Hierbij wordt gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en eventueel een blauwdruk gemaakt. Ook worden de schoenen aan de binnen- en buitenkant bekeken.

Nagelcorrectie of reparatie
Nagelcorrectie of reparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen.

De kunstnagel wordt vervaardigd van Gel of Acryl. De kunstnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Een nagelreparatie geeft een erg goed resultaat bij het corrigeren van de teennagel. De teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden, zodat de teennagel er weer mooi esthetisch en goed verzorgd uitziet.

Nagelbeugel
Nagelregulatie gebeurt d.m.v. een nagelbeugel. Het gaat vaak om teennagels die door verschillende oorzaken scheef, rond of krom groeien. Dit geeft dan problemen in de nagelwal. Zoals bijvoorbeeld ingegroeide nagels.

De nagelbeugel word op de nagel bevestigd om de rond groeiende of ingegroeide nagel weer recht te maken of om tijdelijk de verhoogde druk in de nagelwal te verminderen. Door deze techniek wordt de nagel langzaam weer vlakker en verdwijnen de pijnklachten.

Anti Druk Techniek 
Door middel van vilttechniek kunnen pijnlijke plekken op of onder de voeten en/of tenen drukvrij worden gelegd  en krijgen ze rust om te herstellen.

Het aanbrengen van de anti – druktechniek gebeurt d.m.v. verschillende soorten vilt. Welke soort vilt er gebruikt wordt is afhankelijk van de soort en de plaats van de aandoening. Het vilt wordt rondom de aandoening geplaatst en kan enkele dagen tot maximaal 2 weken blijven zitten. Het wordt zodanig aangebracht, dat men geen last meer heeft van de pijnlijke plek en weer prettig kan lopen.